OVĚŘENÍ VĚKU

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu a proto potřebujeme ověřit Váš věk.
Kliknutím na ANO potvrzuji, že jsem starší než 18 let a budu dodržovat výše uvedené prohlášení.
ANO NE
Děkujeme za potvrzení věku
pokračovat na stránky
PALÍRNA SAMOTIŠKY PALÍRNA SAMOTIŠKY PALÍRNA SAMOTIŠKY
navigace
  • ESHOP
    • Přihlášení
    • Obchodní podmínky
    • Zásady ochrany osobních údajů
    • Zásady cookies
  • PĚSTITELSKÁ PÁLENICE
  • LIHOVAR
  • PRODEJNA
  • MOŠTÁRNA
  • KONTAKT
  • 0 Kč

PĚSTITELSKÁ PÁLENICE

je vybavena dvěma dvou-kotlovými systémy vyhřívanými parou 300/150 litrů a 900/450 litrů. Destilační kotel je vyroben z AKV oceli. Rektifikační kotel je vyroben z Cu, osazen vodou chlazeným trubkovým deflegmátorem a katalyzátorem s měděnou vložkou.

shadow
shadow
shadow
shadow
shadow

Připravíme a uložíme Váš kvas

Nabízíme vám možnost uskladnit váš kvas u nás, pokud nemáte vhodné prostory na kvašení.
Z kapacitních důvodu můžeme uskladnit pouze omezené množství kvasu. Tato služba je zpoplatněna.

Další službou je příprava kvasu a jeho uskladnění v prostorách našeho lihovaru. Můžete k nám přivést své ovoce. O ostatní se postaráme. Vaše ovoce pečlivě zpracujeme, kvas uložíme a vypálíme.
Např. jablka v naší moštárně pomeleme nebo vymoštujeme a založíme kvas.

Minimální množství ovoce je 150 kg. Tato služba je zpoplatněna. Za zpracování a následnou péči o váš kvas účtujeme cenu dle ceníku.
Tuto službu objednávejte telefonicky na č. 585 383 821 nebo e-mailem na info@palirnasamotisky.cz

Příprava kvasu a proces kvašení

Příprava kvasu rozhoduje o kvalitě pálenky.
Čisté, zralé ovoce s co nejvyšší cukernatostí rozmělníme a naložíme do sudu (max. ze 4/5). Ovoce necháme kvasit při teplotě 15-25°C bez přístupu vzduchu, avšak s možností úniku CO2. Do týdne se objeví proces kvašení. Pokud se tak nestane, musíme zabránit hnilobnému procesu. Doporučujeme přidat kvasinky, nebo zákvas. Třetí možností je zvýšit teplotu.

Přidáním kvasinek do kvasu se zamezí působení tzv. divokých kvasinek a zvýší se tím výtěžnost kvasu. Kvasinky si můžete zakoupit na prodejně.

Doba kvašení závisí na teplotě, čistotě kvasu, rozmělnění ovoce a kvalitním zákvasu. Letní ovoce kvasí přibližně 4 týdny, podzimní ovoce 2 měsíce, pozdní jablka, hrušky a švestky 3 až 5 měsíců.

Nedoporučujeme: přidávání kvasu, míchání kvasem po 14 dnech od založení, otevřený kvas, teplota nad 25°C, kolísavá teplota. Letnímu ovoci (hrušky, třešně, višně, meruňky, rané švestky) hrozí zoctovatění kvasu. Kvasný proces probíhá hodně rychle, není zakonzervován a napadá ho octová kvasinka. Doporučujeme kvas ihned vypálit a vyhnout se zakonzervování kvasu.

Kvas je hotový, když se začne na povrchu propadat koláč, který vznikl během kvašení. Přestane se vytvářet CO2. Kvas je kyselý, bez cukru. Dobrá výtěžnost bývá u kvasu s počáteční cukernatostí nad 15% a po vykvašení 0-1% cukru

Termín a příprava pálení

Termín pálení objednávejte v okamžiku založení ovoce. Předejdete nežádoucímu zakonzervování kvasu.
Může se stát, že kvasu je méně nebo více, než jste nahlásili. Sdělte nám, prosím, tuto informaci co nejdříve. Zavolejte na číslo 585 383 821 nebo nám napište. Pokusíme se zajistit optimální podmínky pro vaše pálení. Bez včasného oznámení změny množství kvasu přijímáme z časových důvodů pouze předem nahlášené množství.

Před přepravou kvasu do palírny, prosím, zkontrolujte, zda jsou na povrchu plísně. Pokud ano, odstraňte je a nádoby pečlivě uzavřete. Pokud je nahoře vrchní koláč, částečně ho odstraňte (může být nahnilý, hrozí nebezpečí smíchání s kvasem).

Pálení

V dohodnutém termínu pálení přijeďte nejlépe půl hodiny před určenou dobou. Vždy jste na to upozorněni při přijímání objednávky.

Na recepci nahlásíte příjezd. Kvas nasajeme vývěvou do předlohové nádrže, kde se kvas předehřeje a tím se urychlí doba pálení.
Čekání v provozovně můžete strávit u drobného občerstvení alko i nealko, klobásy nebo guláše.
Doba pálení je podle množství kvasu 2 hod a více.
Hotovou pálenku naředíme na požadovanou lihovitost, většinou 52 % a můžeme ji zestařit ultrazvukem.
Přejeme příjemný zážitek.
S sebou přivezte: kvas, občanský průkaz, nebo pas, nádoby na pálenku, hotovost

V dohodnutém termínu pálení přijeďte nejlépe půl hodiny před určenou dobou. Vždy jste na to upozorněni při přijímání objednávky.

Na recepci nahlásíte příjezd. Kvas nasajeme vývěvou do předlohové nádrže, kde se kvas předehřeje a tím se urychlí doba pálení.

Sebou mějte připravené údaje o původu pozemku, odkud pochází ovoce na kvas – (vlastník pozemku či nájem, pronájem zahrady, katastrální území, číslo parcely a číslo listu vlastnictví).

Čekání v provozovně můžete strávit u drobného občerstvení alko a nealko.

Doba pálení je podle množství kvasu 2 hod a více.

Hotovou pálenku naředíme na požadovanou lihovitost, většinou 52 % a můžeme ji zestařit ultrazvukem.

Přejeme příjemný zážitek.

Objednávka pálení

Využijte předběžný objednávkový formulář. Ozveme se pro upřesnění termínu.
 

    Jméno (vyžadováno)

    Příjmení (vyžadováno)

    Telefon (vyžadováno)

    Email (vyžadováno)

    Druh kvasu (vyžadováno)

    Množství kvasu (vyžadováno)

    Doplňující informace

    Datum


    Kategorie

    • HRUŠKOVICE
    • MERUŇKOVICE
    • SLIVOVICE
    • VIŠŇOVICE
    • MINIATURY
    • BROSKVOVICE

    RYCHLÝ KONTAKT

    Toveřská 404/8, 779 00 Samotišky (cca 5 km od Olomouce)
    Tel: (+420) 585 383 821 (prodej, rezervace pálení, moštování, exkurze)
    Mobil: (+420) 725 777 971
    info@palirnasamotisky.cz
    prodejna@palirnasamotisky.cz
    Více kontaktů …

    PROVOZNÍ DOBA PRODEJNY

    Pondělí: 8:00 - 16:00
    Úterý: 8:00 - 16:00
    Středa: 8:00 - 16:00
    Čtvrtek: 8:00 - 16:00
    Pátek: 8:00 - 16:00

     
    V období pěstitelského pálení je provoz pálenice i mimo provozní dobu podle přijatých objednávek.

    ©2025 Palírna Samotišky, s.r.o.
    Tvorba webu: Webstudio Nové Trendy.eu - Tvorba webových stránek, eshopů, SEO optimalizace, UX optimalizace, zpravodajský portál, marketing ...

    Košík

    Žádné produkty v košíku.

    Spravovat Souhlas
    Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
    Funkční Vždy aktivní
    Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
    Předvolby
    Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
    Statistiky
    Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
    Marketing
    Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
    Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
    Zobrazit předvolby
    {title} {title} {title}